Ceremonia e mbylljes se vitit 21.12.2016

Ceremonia e mbylljes se vitit 21.12.2016

 

Ne date 21 Dhjetor , Organizata Shqiptare e Sommelierise organizoi mbremjen e fundvitit , e cila u shoqerua edhe nga ceremonia e shperndarjes se certifikatave per personat qe mbyllen me sukses ciklin 1 te trajnimit per Sommelier si dhe nivelin bazik.

O SH S falenderon gjithe pjesemarresit dhe ne vecanti anetaret e Sommelierise Shqiptare, Agjensine Kombetare te Zhvillimit dhe kantina Shqiptare qe moren pjese, dhe bene te undur organizimin e nje mbremje mbreselenese e te vecante , e cila shenoi mbylljen e nje viti te suksesshem per Sommelierine Shqiptare.

 

Nje vit tjeter plot evente na pret per 2017.

 

 

 

Mbledhja fondesh per femijet me aftesi te kufizuara

Diten e djeshme O SH S , mori pjese ne mbremjen e organizuar nga United Nations Development Programme - UNDP, Bashkia Tiranë dhe Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, per nje mision teper fisnik: mbledhjen e fondeve per te ndihmuar dhe lehtesuar jetesen e femijeve me aftesi te kufizuara. 

Sommelieria Shqiptare falenderon ne menyre te vecante Kantinen BardhaKantinen BelbaKantinen KallmetiKantinen Zika per kontributin e tyre ne kete eveniment social e njerezor.
Misioni fisnik i O SH S per mbeshtetjen e prodhimeve "Made in Albania" gjithmone ka qene perkrah atij human.

 

 

Panairi "Albanian Wines & Spirits" 18 Nentor 2016 Kopenhagen, Danimarke

Organizata Shqiptare e Sommelierise ne bashkepunim me Ambasaden Shqiptare ne Danimarke ne daten 18 Nentor, organizoi nje promovim te vererave shqiptare ne Galerine Stand ne qender te Kopenhagen.

 Ne kuadrin e festave kombetare te 28 dhe 29 nentorit, fale mbeshtetjes se ambasadorit shqiptar ne ne Danimarke, Z. Kastriot ROBO u be prezantimi dinjitoz i 6 kantinave shqiptare, Kantina "Kallmeti", "Belba", "Zika", "Caco", "Duka", "Skenderbeu"

Aktiviteti ishte nje promovim dhe degustim i verave dhe distilateve shqiptare me pjesemarrjen e mjaft importuesve të vererave nga Danimarka, media, sommelier nga skandinavia, restoratore dhe konsumatore te veres, si dhe trupi diplomatik i akredituar në Mbretërinë e Danimarkës.

 Perfaqesimi nga ana e O SH S u be ne menyre profesionale dhe etike duke synuar promovimin dhe njohjen e veres shqiptare, si nje produkt i cilesise se larte Made in Albania, e duke krijuar kontaktet e para per hapjen e rruges se eksportit te verave shqiptare ne tregun skandinav.


Falenderim i vecante shkon per mbeshtetjen e ambasadorit te Republikës së Shqipërisë në Danimarkë, z. Kastriot Robo si dhe kantinave te mirënjohura shqiptare që morën pjesë.

 

Event "Wine Tasting ITALIALBANIA exellence" 28/09/2016

Dhoma Italiane e Tregtisë në Shqipëri - CCIA, Organizata Shqiptare e Sommelierise, Plaza Hotel Tirane, ALBANIA AGSM Holding në bashkëpunim me Doc Itali, organizuan eventin "Wine Tasting ITALIALBANIA excellence",diten e djeshme, daten 28 shtator.


Ky event synoi në edicionin e tij të parë, të paraqiste në Tiranë verat cilesore italiane dhe shqiptare.
Profesionalizmi i Sommelierise Shqiptare , përfaqësuar nga presidenti i saj Dashamir Elezi dhe sommelieret profesioniste ju kushtua perfaqesimit dinjitoz dhe etik te verave me cilesore shqiptare (kantina Kallmeti - Lezhe, Zika - Tepelene, Nurellari - Berat, Belba - Kavajë) dhe atyre veroneze
(Kantina Buglioni, Cantina del Castello, Gjykata Adami, Gjykata Figaretto, Stefano Accordini, Valentina Cubi, Zamuner)
Por sigurisht nga ana tjetër, një ngjarje e tillë ishte gjithashtu një mundësi për të shkëmbyer ide me investitorët e mëdh enj italiane në Shqipëri të cilat janë definitivisht investitorët më të rëndësishme të huaja në Shqipëri.

Ndër të tjera vizitoret e shumte ishin sommeliere shqiptare dhe te huaj, vereprodhues, pjese e fushes se restoracionit dhe hotelerise si dhe dashamires te veres.
Ky event ishte përveç degustimit te disa verëra të mrekullueshme, edhe një mundesi per tërheqjen e investimeve të huaja, si dhe nje mundesi shume e mire bashkepunimi mes prodhueseve te veres dhe sektorit te restoracionit.

 

 

 

Degustimi i verave te bardha shqiptare

Ne daten 10 shtator Organizata Shqiptare e Sommelierise organizoi nje aktivitet ne kuader te njohjes dhe promovimit te produkteve tipike shqiptare. Ne ambientet e dyqanit te degustimit te verave "Class Wines" u degustuan 10 lloje vererash te bardha te kantinave shqiptare: "Nurellari", "Kallmeti", "Balaj", "Belba", "Derveni", "Caco" , "Bardha", "Korca 2000", "Vreshti i Pashajit". Mbremja mblodhi se bashku prodhues vererash, anetare dhe miq te sommelierise si dhe pjesetare te restoracionit ne Shqiperi. Duke falenderuar pjesemarresit, dyqanin "Class Wines" si dhe "Restorant InPuglia", O SH S ju mirepret ne aktivitetet e tjera.

 

 

free joomla templatesjoomla templates
2018  Sommelieria Shqiptare   globbers joomla template